Antikoncepcia a dojčenie

Eliška    14.12.2012, 11:59

Ďakujem za predchádzajúcu odpoveď (menštruácia a dojčenie). V odkaze som sa dočítala, že užívanie antikoncepcie môže znížiť tvorbu mliečka. Práve pred necelými dvoma týždňami som začala brať antikoncepciu (vhodnú pri dojčení, v letáku sa píše, že nemá vplyv na tvorbu a kvalitu mlieka), že by to s tým súviselo? Môžem mať z tohoto dôvodu menej mlieka? A preto som dostala tak skoro menštruáciu a synček preto v noci menej spí a častejšie si pýta dojčiť?

Milá Eliška,

v súvislosti s Vašou predchádzajúcou otázkou:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=784

Užívanie antikoncepcie môže skutočne znížiť tvorbu mlieka, pričom je jasný mechanizmus, ktorým sa to deje (a je jedno, čo sa v letáku uvádza). Áno, toto môže byť dôvod, pre ktorým môžete možno mať menej mlieka. A všeko ostatné s tým môže súvisieť. Vysaďte antikoncepciu, podniknite kroky na zvýšenie tvorby mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antikoncepcia a dojčenie