Antibiotika pocas dojcenia

Olga    29.12.2012, 23:24

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu, moja dcerka bude ma 10 mesiacov .. je dojcena, vecera dostava kasu nutrilon alebo hami.. uz dva tyzdne ma trapy zapal dasna, odumrel mi zub, bol mi vybrany nerv. Bolo by potrebne nasadit antibiotika, nakolko ma zub stale boli... len stomatolog tvrdi, ze ked kojim, tak to nie je mozne... neviem ako by som mala riesit tuto situaciu, nerada by som odstavila malu kvoli zubu... je mozne docasne prerusit kojenie pocas uzivania antibiotik... mala je na mne prisata hrozne rada a strasne ma to mrzi, ze by som ju musela prestat dojcit :(( ...

Milá Oľga,

nie je dôvod na to, aby ste nemohli užívať potrebné antibiotiká a zároveň pokračovať v dojčení (prerušiť dojčenie je úplne zbytočné, nehovoriac o tom, že "prerušenie" dojčenia by mohlo znamenať, že sa dcérka k dojčeniu nemusí vrátiť). Váš zubár vám môže predpísať ktorékoľvek antibiotiká, ktoré sú vzhľadom na vašu diagnózu potrebné, a vy môžete pokračovať v dojčení tak, ako doposiaľ. Zároveň môžete bez obmedzení podstúpiť akýkoľvek zubársky zákrok (vrátanie lokálnej anestézy a podobne), ak by to bolo potrebné. Liečbu z dôvodu dojčenia neodkladajte. Ak by váš zubár nevedel o týchto možnostiach, môže sa s nami skontaktovať, prípadne si nájdite zubára, ktorý tieto poznatky má.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antibiotika pocas dojcenia