Antimikotiká a dojcenie

Katarina    04.01.2013, 22:00

Dobry den, mám 2 mes. dcérku, kt. plne dojcim. Zial, som dostala zápal prinos. dutin, na co mi predpisali Zinnat 500 a neskor Cefzil, lebo Z innat nezabral. Zobrali mi vyter z nosa, a ked sa potvrdi plesen, budem musiet uzivat nejaké antimikotikum. V tom pripade podla p.dr-ky z krcného odd., budem musiet prestat s dojcenim aspon na 3-4 tyzdne. Co mám robit? Som uplne zufalá z toho. Nechcela by som odstavit dcérku, Prosim, poradte mi. Dakujem. Katarina

Milá Katarína,

užívanie antimykotík nie je dôvod na to, aby ste počas liečby nemohli dojčiť. Ak by vám lekár predpísal antimykotiká, môžete pokračovať v dojčení tak, ako doposiaľ.

S užívaním antimykotík zo strany dojčiacich matiek sú rozsiahle skúsenosti, matky, ktoré majú kandidózu (pleseň) na prsníku ich niekedy užívajú.

Pri užívaní antimykotík je bezpečnejšie pokračovať v dojčení ako prestať dojčiť (či prerušiť dojčenie, čo je de facto väčšinou to isté).
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antimikotiká a dojcenie