Antibiotika a kojenie

Linda    08.01.2013, 20:09

Pekny den prajem, mam 6 mesacneho synceka, plne kojim a prikrumujem. mam problemys vysokym tlakom, uzivam dopegyt, ale tlak mam stale vysoky, kardiolog mi chce naordinovat norvasc a atenobene, mozem to uzivat pocas kojenia? a dalej , pri zapale zubov mozem uzit antibiotika pocas kojenia? vlemi pekn evam dakujem za vasu pomoc, celkovo ocenujem vasu stranku, je super a podava cenne informacie. dakujem lin.

Milá Linda,

norvasc, dogepyt a antibiotiká, ktoré vám naordinujú na zápal zubov, môžete užívať počas dojčenia.

Čo sa týka atenobene - vzhľadom na to, že existujú lieky s rovnakým účinkom, ktoré sú pri dojčení vhodnejšie, bolo by lepšie, keby vám lekár naordinoval napríklad labetalol alebo metoprolol. Ak by na tomto lieku trval, môžete ho užívať a zároveň dojčiť.

Ďakujeme za vaše milé slová.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antibiotika a kojenie