Ako mám prestať kojiť 2 ročné dieťa?

Lucia Vlačuhová    09.01.2013, 16:46

Papáme už všetko, chodím do práce, no keď prídem domov musím ju kojiť, zaspáva pri tom a aj v noci to potrebuje. Zistila som, že som tehotná a prvé tehotenstvo som mala rizikové. Ďakujem

Milá Lucia,

aj počas práce môžete pokračovať v dojčení, dojčenie je v tomto veku tak, ako ho popisujete, pre deti bežné - deti pri dojčení zaspávajú  a v noci ho potrebujú, aby znovu naspäť zaspali. Deti sa prestanú dojčiť, lebo ide o prirodzený vývojový míľnik, ktorý dosiahnu, a stane sa to vtedy, keď sú pripravené, rovnako, ako začnú chodiť, rozprávať a podobne. Väčšinou sa to udeje niekdy medzi 3 - 5 rokom.
Skúste si k tejto téme prečítať aj naše ďalšie články:

http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/ako-dlho-ma-byt-dieta-dojcene.pdf

K tejto téme si prečítajte aj túto našu odpoveď:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=319

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=28


Väčšinu toho, čo sa pýtate ohľadne tehotenstva a dojčenia, vysvetľuje tento náš článok:

Dojčenie počas tehotenstva

Dojčenie počas tehotenstva možné je a rozhodnutie je na vás. Prečítajte si uvedený článok, ktorý vám poskytne niektoré aspekty, ktoré môžete zvážiť.
Ak vám to gynekológ navrhne, je možno dobré vedieť, že počas dojčenia v tehotenstve môžete užívať aj Duphaston, ak by to bolo potrebné.
Okrem toho by pre vás mohla byť zaujímavá aj táto naša odpoveď na túto otázku:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=570
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako mám prestať kojiť 2 ročné dieťa?