Nadcha

Iva    28.01.2013, 22:16

dobry den, dojcim 3 mesacnu dcerku ale akurat mam silnu nadchu, boli ma hrdlo, hlava plny nos. prosim vas co si mozem dat na hrdlo a aj na posilnenie imunity, (echinaceu v tabletkach vitamin C, pripadne teraz aj paralen plus), pretoze v lekarni mi nechceli predat ani cmulacie tabletky na hrdlo ked som povedala ze kojim. Dakujem

Milá Iva,

všetky uvedené prípravky môžete použiť pre liečbu svojho stavu. Je škoda, že dojčiace mamičky častokrát nadobudnú dojem, že ak majú zdravotné ťažkosti, tak sa nemôžu liečiť. To nie je pravda. Dojčiace mamičky môžu užívať väčšinu liekov.

Vo všeobecnosti počas dojčenia, ak je to potrebné, môžete užívať lieky, ktoré sa bežne užívajú pri prechladnutí, bolesti hrdla, vrátane sprejov do nosa, hrdla, prípadne potrebných antibiotík predpísaných lekárom. Pri liekoch proti kašľu je lepšie vyhnúť sa pseudoefedrínom, pretože môžu niekedy znížiť tvorbu mlieka, ale pre bábätko taktiež nepredstavujú problém.

Zároveň vás môže upokojiť i to, že materské mlieko poskytuje dojčenému bábätku mnohé imunitné látky a faktory, ktoré ho pred ochorením chránia, a aj keď náhodou ochorie, tak mu materské mlieko pomôže, aby ochorenie malo miernejší priebeh. Vďaka dojčeniu zvládnu bábätká i staršie deti ochorenie lepšie, väčšinou ochorenia trvajú kratšie a majú ľahší priebeh.

Pozrite si tiež tieto odpovede z poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=277

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=736
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok