Bolesť a krv

Dominika    11.02.2013, 22:46

Dobrý deň, dojčím 8-mesačného syna. Doteraz všetko v poriadku, ale po mojom týždňovom pobyte v nemocnici, kde som si mliečko odsávala, ma po príchode domov bolela najprv ľavá bradavka, potom aj pravá. Vždy po prisatí, taká pálčivá, pichľavá bolesť. Niekedy naozaj veľmi nepríjemná, až mám strach ked idem dojčiť. A dnes som si všimla, že syn po dojčení zvracal a v mlieku akoby bola krv. Čo robiť?

Milá Dominika,

v tomto prípade môže pomôcť začať účinnú liečbu bradaviek, pri ktorej by ste mali postupovať podľa tohto protokolu

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/kandidoza/

najlepšie spolu s poradkyňou pri dojčení

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Krv bábätku nevadí, môžete pokračovať v dojčení. Je však potrebné odstrániť príčinu krvácania a poškodenia bradaviek.

Okrem toho je pravdepodobné, že takéto poškodenie bradaviek môže súvisieť aj ďalšími faktormi, hlavne so skutočnosťou, že ste synčeka týždeň nedojčili.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesť a krv