Dojčenie pri liekoch

Katka    12.02.2013, 15:35

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu, či môžem dojčiť skoro 3 ročnú dcérku aj pri liekoch Dexadol a Mydocalm, ktoré by som brala každých 12 hod a pred užitím tabletky by som dojčila dcérku, medzitým by mala prestávku, počas trvania účinku lieku. Chcela by som mať istotu či je to pre dcérku takto bezpečné. Prosím skorú odpoveď, pretože lieky už mám nasadené kvôli veľkým bolestiam a dojčenia by som sa ešte úplne vzdať nechcela Ďakujem Katka

Milá Katka,

oba lieky môžete popri dojčení užívať a dojčenie nemusíte časovať podľa užívania liekov. Nehovoriac o tom, že Vaša dcérka je už veľká - tým pádom ide o ešte inú situáciu, ako keď hovoríme o maličkom bábätku. Takže dojčite dcérku ďalej tak, ako ste boli zvyknutá, a zároveň môžete užívať uvedené lieky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie pri liekoch