Kde dojcit

Eva    27.02.2013, 12:43

Toto je celkom asi specificka otazka, mozno i podnet pre spolupracu pre ostatne mamicky. Chystam sa prvy krat do mesta (Ba) a rozmyslam, kde po istom case chodenia zakotvit aby som mohla v klude a v pohode dojcit. Co keby sme mohli dat dokopy dake tipy na miesta, ktore by sme mohli zdielat na stranke? vdaka

Milá Eva,

samozrejme, že je možné, aby ste si na našej stránke dávali spoločne s inými mamičkami tipy na to, kde sa pri dojčení cítite dobre.

Na druhej strane pre dojčenie nie je potrebné nejaké špeciálne miesto a dojčiť môžete všade, kde to práve bude vaše dieťa potrebovať a navyše dojčenie nemusí byť vôbec jednoduché organizovať podľa toho, kde práve ste a kde ste zamýšľali dojčiť, pretože dojčenie je však omnoho viac než len príjem materského mlieka. Dojčenie pomáha regulovať činnosť srdiečka dieťaťa, jeho dýchanie, znižuje hladiny stresových hormónov a znižuje prežívané bolesti, reguluje telesnú teplotu. Z týchto dôvodov je to jednoduchý a rýchly spôsob ako kdekoľvek a kedykoľvek utíšiť dieťa, ktoré sa fyzicky zranilo, či ho niečo rozľútostilo, alebo keď je mrzuté, unavené, potrebuje spať, či sa potrebuje upokojiť v neznámom prostredí.

Dojčenie je normou. Nie je dôvod skrývať normálnu starostlivosť o svoje dieťa, či odsúvať potreby dieťaťa, aby boli naplnené, až potom, čo sa presuniete na to "správne" miesto.

Takže možno môže byť zaujímavé, ak sa mamičky podelia aj o svoje skúsenosti s tým, kde všade, na akých miestach, už svoje deti dojčili.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok