Sono pečene

Martina    07.01.2022, 21:33

Dobrý deň. Môj syn má 8 týždňov a je plne kojený. Papa rôzne každé 2 niekdy cez deň aj každú hodinu. O dva týždne mame ísť na sono pečene kde nesmieme tri hodiny pres vyšetrením jesť. Maly keď je hladný tak strašne plače. Neviete mi poradiť ako mame tie tri hodiny pred vyšetrením zvládnuť ? Neviem si to vôbec predstaviť. Ďakujem

Milá Martina,

pred týmto vyšetrením môže byť potrebné, aby bábätko neprijímalo mlieko, môže byť potrebné, aby bolo istý čas nalačno. A to je naozaj náročné v tomto veku. Spýtate sa preto, či by ste toto vyšetrenie nemohli nahradiť iným. Prípadne ho odložiť, kým bude bábätko staršie. Alebo či by sa interval bez dojčenia pred vyšetrením nedal skrátiť. Nedávajte ako náhradu dojčenia bábätku v takejto situácii cumlík či čajík z fľašky. Skúste ho zabaviť, nosiť, uspať, nechajte ho čo najviac spať. Prípadne, ak by ste chceli, môžete mu ponúknuť odstriekaný prsník, ktorý by pilo bez pitia mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Sono pečene