Verrumal

Edka    07.01.2022, 21:35

Dobry deň, dojčím 3 mesačné bábätko. Neviem presne, max 5x som použila liek Verrumal na 1 malú bradavicu na mojom chodidle. Myslela som ze to nemôže byt problém pri dojčení, avšak zistila som , že pri dojčení sa nemá používať. Moja otázka je, či som mohla bábätku uškodiť? Mam z toho výčitky. Ďakujem

Milá Edka,

toto nepredstavuje pri dojčení problém, pretože obe liečivá obsiahnuté v tomto veku sa nebudú vstrebávať do krvi. Ich použitie na kožu je v minimálnom množstve a preto neexistuje možnosť, aby používanie tohto prípravku malo terapeutický účinok na dieťa, teda dieťa toto nemá ako ovplyvniť. Nehovoriac o tom, že jedna zo zložiek je liečivo, ktoré sa bežne používa aj ako tabletky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok