Ako dosiahnuť správnu polohu

Nikol    19.01.2022, 11:38

Dobrý deň, mam 4. Mes. Babo, a v poslednej dobe sa mi zdá, že nedostatočne vyprázdňuje prsníky pri donceni. Keď sa snažím upraviť polohu, aby mal bradu v prsníku a mierne zaklonenu hlavu, bradavku pusti (akoby nedociahol a vypadne mu). Ako dosiahnuť prosim toto prisatie aby mu ,,nevypadala,, bradavka. Dakujem

Milá Nikol,

vo všeobecnosti vám odporúčame preštudovať si tieto materiály:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/polohy-pri-dojceni/

Pri väčšom bábätku bude na vašom predlaktí len časť telíčka bábätka, nie je už fyzicky možné vyložiť na predlaktie aj zadoček. Okrem toho si pozrite tiež videá prisávania a pitia napríklad v polohe kolíska a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Naučte sa tiež, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka a „dopilo“ prsník pred tým, než mu ponúknete druhý:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

Avšak rôzne detaily toho, ako postupovať, zvlášť pri už väčšom bábätku, je ťažké naštudovať správne z fotografií či videí. To, čo popisujete, by stálo za to vyhodnotiť osobne s laktačnou poradkyňou, pretože ak sa bábätko pustí pri snahe o úpravu prisatia, toto môže mať svoj pôvod aj v iných príčinách (napríklad uzdička bábätka, ale aj ďalšie), ktoré sa najjednoduchšie vyhodnotia s laktačnou poradkyňou osobne. Odporúčame vám teda skontaktovať sa s laktačnou poradkyňou:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť a ak by to bolo potrebné, ukáže vám, ako dojčenie zlepšiť a ako pomôcť bábätku získavať pri dojčení dostatok mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako dosiahnuť správnu polohu