4 m málo cika

Laura    26.01.2022, 14:04

Dobrý deň, chcem vás poprosiť o radu. Môj 4 m chlapček ktorý je len čisto dojčený má možno 2-3 plne pocikane plienky za deň už pár dní. Stolicu má peknú žltú praženicu aj 3-4x do dňa. Beriem aj bylinky senovku a Benedikt na tvorbu mlieka. Máme vždy v noci bolesti a nemôže prdkat. Vždy sa zobudí s plačom.

Milá Laura,

jedným z ukazovateľov dostatočnej hydratácie bábätka je číry až žltkastý moč. V tejto situácii je kľúčové vyhodnotiť, koľko mlieka bábätko získava pri dojčení a ako sa pri dojčení správa.

Pitie svojho bábätka môžete porovnať s týmito ukážkami:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

alebo sa môžete dohodnúť na osobnej konzultácii s laktačnou poradkyňou:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť. Kľúčové je vyhodnotiť aj správanie bábätka. Ak sa správa napríklad tak, ako popisujú matky v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

toto naznačuje reakciu na zníženie toku mlieka. Ak by toto bola vaša situácia, s laktačnou poradkyňou by ste v osobnom kontakte vypracovali plán, ako zlepšiť dojčenie a zvýšiť príjem mlieka zo strany bábätka. Zvlášť, ak máte pocit, že je potrebné zvyšovať tvorbu mlieka, má zmysel vyhodnotiť, aká je situácia, prostredníctvom internetu nie je možné toto zhodnotiť a nie je možné ani vylúčiť, či skutočne nie je potrebné urobiť kroky pre nielen zvýšenie tvorby mlieka, ale aj zlepšenie dojčenia a zvýšenie príjmu materského mlieka zo strany bábätka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 4 m málo cika