Vysoké dávky vitamínu C

Lenka    31.01.2022, 15:08

Dobrý deň, mala som covid a bola som hospitalizovaná, odporučili mi brat vitamin c 1000mg na deň, boli informovaní, že dojčím. Tak isto som sa pýtala aj lekárničky či take množstvo nevadí pri dojčení. V oboch prípadoch povedali že to nevadí. Tak som 2 mesiace užívala vitamin C v tomto množstve. Dnes som si prečítala na Vašej stránke, že sa to neodporuca. Mohla som dcérke uškodiť? Ďakujem. Lenka

Milá Lenka,

vysoké dávky vitamínu C pri určitej hranici zvyšujú množstvo vitamínu C aj v materskom mlieku. Preto pri bežnej situácii z hľadiska dojčenia má zmysel hľadať spôsoby, ako získavať dostatok vitamínu C v potrave a ako udržiavať svoju imunitu v dobrej kondícii. Nemusíte mať obavy z toho, že takéto dávky vitamínu C užívali. Pokračujte v dojčení tak, ako to vaše bábätko potrebuje.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vysoké dávky vitamínu C