Vegetariánstvo a dojčenie

Ingrid    04.03.2013, 11:28

Dobrý deň, chcem sa opýtať na Váš názor. Je plnohodnotné dojčenie, keď je matka vegetariánka? Dostane dieťatko všetko potrebné? Ako je to s bielkovinami? Ochudobňuje sa takto matka aj dieťa? Alebo ako to je? Vďaka! Ingrid

Milá Ingrid,

materské mlieko vegetariánskych matiek je rovnako kvalitné ako materské mlieko ostatných matiek, pri vegánskych matkách je potrebné zabezpečiť dostatočný príjem vitamínu B12, a ak to tak je dieťatko dostane všetko, čo potrebuje. Čo sa týka jednotlivých zložiek potravy a správneho jedálnička vegetariánskej matky, obráťte sa na odborníkov, ktorí sa vegatariánskym stravovaním zaoberajú tak, aby ste pri takomto stravovaní pokryli všetky zložky, ktoré treba pokryť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vegetariánstvo a dojčenie