Dojčenie a isoprinosine

Veronika    09.02.2022, 17:03

Dobrý deň, chcem sa spýtať synček má 2 roky je dojčený a dostala som covid. Predpísali mi Fromilid a Isoprinosine. Pre mňa najdôležitejšia otázka je ci môžem Isoprinosine doktorka mi jasne povedala ze ani náhodou. Áno našla som si ze môžem ale mam 41 a bojím sa o synčeka 2 roky som si okrem paralenu nič nedala tak si chcem byť istá či by nebolo rozumnejšie to pomaly ukončiť a brat to ako možnosť prestať teraz. Synček si zvykne papá už sám len pre mňa je to moc veľké puto a neviem si to predstaviť Pôjde onedlho aj do škôlky takže o ukončení rozmýšľam.

Milá Veronika,

pravdepodobne ste čítali naše predošlé odpovede ohľadom Isoprinosine, v ktorých ste sa dočítali, že pre vaše bábätko aj pre vaše zdravie je v tejto situácii bezpečnejšie pokračovať v dojčení popri tejto liečbe:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=9365

V tejto odpovedi nájdete vysvetlenie, akým získavame odpovede ohľadom liekov a dojčenia. Pokračovať v dojčení je kľúčové zvlášť v situácii, že ste chorá, pretože vaše materské mlieko už teraz v prípade choroby obsahuje protilátky presne proti ochoreniu, ktoré sa  rozvíja, navyše materské mlieko vždy obsahuje množstvo imunitných látok, látok potláčajúcich zápal, vystieľajúcich sliznice, pomáhajúce správnej funkcii tráviaceho traktu, probiotické baktérie a ďalších 1200 látok, z ktorých sa mnohé nenachádzajú v žiadnom inom zdroji potravy.

K otázke škôlky a dojčenia vám odporúčame prečítať si tento článok:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/skolka/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a isoprinosine