Vitamin E

Lenka    19.02.2022, 20:52

Na základe odporúčania v nemocnici som si kúpila vitamin E. V lekárni mi dali 100IU, brala som 1 kapsulu denne, 50 dni. Je takéto množstvo prijateľné popri dojčení? Dojčila som v tom čase 3 mesačnú dcérku. Ďakujem.

Milá Lenka,

za normálnych okolností nie je potrebné, aby si dojčiace ženy dopĺňali množstvo vitamínu E, ktoré v postačujúcich množstvách zvyknú získavať zo stravy. Nie je potrebné, aby dojčiace ženy užívali nadmerné množstvá vitamínu E. Avšak štúdie ukazujú, že aj vysoké množstvá užívaného vitamínu E (v štúdiách skúmali niekoľkonásobne viac, ako ste užívali vy) nezvyšujú zásadným spôsobom množstvo vitamínu E v materskom mlieku. Takže sa nemusíte obávať toho, že ste túto dávku brali.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok