Mlezivo/ průjem u batolete.

Lenka    24.02.2022, 09:43

Dobrý den, stále kojím svoji (19 měsíční ) dceru. Nyní jsem ve 20tt a tak dva týdny zpět bych řekla, že se mi začlo tvořit mlezivo. Dcera má nyní asi 8 dnů průjem, který pokračuje i přes dietu. Je možné, že je to z mleziva? Případně co s tím mám dělat? Moc Vám děkuji za odpověď.

Milá Lenka,

v tehotenstve sa materské mlieko svojím zložením mení na to mlieko, ktoré pijú bábätká tesne po pôrode (čo okrem iného znamená, že ak sa počas tehotenstva dojčí staršie dieťa, získava toto mlieko, ktoré má vlastnosti, pre ktoré sa označuje ako tekuté zlato, mnoho mesiacov počas tehotenstva). Toto materské mlieko má laxatívne účinky a pokiaľ tvorí toto mlieko väčšiu časť príjmu potravy dieťatka (čo je v poriadku), môže mať redšiu stolicu. Toto nepredstavuje zdravotný problém, skôr praktický problém, ak bábätko často kaká. Nemusíte sa však obávať, že by vaše bábätko bolo choré, ak sa toto deje preto, že začalo piť viac kolostra.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mlezivo/ průjem u batolete.