Tabletka po a kojenie

Michaela    06.03.2022, 22:37

Dobrý vecer. Mala by som na Vás otázku ohľadom tabletky PO a kojenia. Chcem sa spytat, či je to pre dieťa bezpečne. Mala má 1 rok, cez deň má plnohodnotnú stravu, čiže kojenie cez deň nie je. No vecer a v noci malú kojim. Chcem sa spytat, že ak užijem tabletku môžem malú kojiť alebo tam je nejaké obmedzenie? Ďakujem za odpoved

Milá Michaela,

z hľadiska dojčenia je pre bábätko bezpečnejšie, ak budete pokračovať v dojčení. Ak ste rozhodnutí tabletku použiť, odporúčame vám použiť napríklad tabletku Ella One. Pokračovať v dojčení môžete aj v prípade, že by sa bábätko dojčilo omnoho častejšie (čo je typické v tomto veku, typicky sa ročné bábätká dojčia nielen cez noc, ale aj mnohokrát počas dňa, toto zabezpečuje udržanie tvorby mlieka a predchádza tak predčasnému odstaveniu).

Prečítajte si aj tento článok:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tabletka po a kojenie