Jazvecia mast, esencialne oleje

Mima    13.03.2022, 13:13

Dobry den, mam mesacne babatko a dostala som kasel. Natierala som si hrudnik jazvecou mastou s esencialnymi olejmi. Vsimla som si vsak ze babatko sa zacalo zvlastne spravat.Na nete som nasla ze mnohe esencialne oleje ktore su prave v jazvecej masti mozu byt velmi skodlive pre babatko, sposobovat zachvaty alebo dokonca smrt. Najnebezpecnejsia je aplikacia na hrudnik lebo pri dojceni vdychuje aromu a vstrebava sa to aj do mlieka vo velkom mnozstve, najma gafor ktoreho vraj staci minimalne mnozstvo aby bol velmi toxicky. Suchanim tricka sa mi isto nieco dostalo aj na bradavky. Mam teraz velke obavy o dieta. Myslite si ze mu mast mohla ublizit?

Milá Mima, 

pri výrobku s názvom jazvečia masť sa uvádzajú tieto zložky: 
Kokosové maslo, Shea butter, Mandľový olej, slnečnicový olej, Makadamiový olej, Eukalyptová silica, kosodrevinovou silicou, Borovička silica, Mätová silica, santalové silice, Rozmarínový silica, Yzopová silica, tymiánová silica, Borovicová silica , Lopúch väčší koreň, Cédrová silice, Borovica vždyzelený, Klinček, Harmanček pravý a Vrbová kôra.

Ani jedna z týchto zložiek nepredstavuje problém, ak ste si ich natierali na hrudník. Toto sú zložky, ktoré by pri bežnom vdychovaní mali uvoľňovať dýchacie cesty a nemali by spôsobovať problémy, ktoré ste opísali.

Gáfor síce medzi látky, ktoré sú v zložení jazvečej masti uvedené, nie je, ale sám o sebe gáfor v bežných množstvách, v ktorých by sa tam nachádzal, nepredstavuje problém, ani keby sa dostal na bradavky. Gáfor sa používa aj v lekárstve do niektorých prípravkov, do parfémov alebo dokonca aj do jedla. Problémy gáfor spôsobuje až pri vysokých množstvách, čo nie je prípad toho, ak by sa nachádzal v nejakej masti. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Jazvecia mast, esencialne oleje