Prednison

Eva    23.04.2022, 17:53

Dobry den jeste jednou..psala jsem dotaz ohledne prednisonu a kojeni.. Vazne i v teto vysoke dávce 60mg na den není pro dite nebezpecne? Pediatr,gynekolog i endokrinolog rekli zakaz kojeni. Dekuji

Milá Evo,

vašu otázku:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=10337

sme konzultovali so svetovo uznávanými farmaceutmi a pediatrom, ktorí sa špecializujú na otázku užívania liekov počas dojčenia. V tejto situácii je pre vaše bábätko bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Stále platí, ze užívanie kortikosteroidov ako Prednison, nijako zasadne nezvyšuje množstvo kortikosteroidov v materskom mliekom, ktoré sa tam vždy prirodzene nachádzajú, a hlavne ukončenie dojčenia so všetkým, čo dieťaťu poskytuje, predstavuje oveľa vyššie riziko.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok