Riedka stolica po pôrode a počas dojčenia

Anna Tomišová    30.04.2022, 17:31

Od pôrodu mi ubehlo 5 mesiacov, stále plne kojím. Odkedy však kojím, veľmi často sa mi opakuje urgentná riedka stolica, nič také som predtým nepoznala. Navštívila som aj gastroenterológa, ale funkčne vyzerá byť s trávením všetko v poriadku. Môže mať na to vplyv kojenie, prípadne hormonálne zmeny? Ak áno, kedy to zvykne odoznieť? Vďaka, Anna

Milá Anna,

toto nie je vec, na ktorú by sa dojčiace ženy typicky sťažovali, a ak ženy po pôrode niečo riešia, tak skôr zápchu. Tým pádom je ťažké odhadnúť, kedy toto môže odznieť, pretože sa zdá, že nie je jasná ani príčina toho, prečo sa toto deje. Ak vám pri vyšetrení gastroenterológ povedal, že je to v poriadku, skúste sa zamerať na kroky, ktoré by vám mohli pomôcť - jedlá alebo prípravky, ktoré by zmenili hustotu stolice. Skúste si tiež všimnú, či takúto stolicu nespúšťajú určité jedlá alebo potraviny. 

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Riedka stolica po pôrode a počas dojčenia