Spalovač tuků a spánek miminka

Karolína    04.05.2022, 10:55

Dobrý den, plně kojím 5 měsíčního syna a chtěla bych se zeptat, zda pokud začnu používat spalovač tuků (200 mg guarana, 100mg kofeinu, 100 mg zeleného čaje), nebude to miz negativní vliv na jeho spánek?

Milá Karolíno,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje problém, pokračujte v dojčení tak, ako to vaše bábätko potrebuje, bez obmedzenia. Napríklad o kofeíne vyšla v roku 2012 štúdia, ktorá ukázala, že spánok bábätiek matiek, ktoré pili kávu (v štúdii sledovali dávku 300 mg kofeínu za deň), sa nijako nelíšil od spánku bábätiek matiek, ktoré kávu nepili. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Spalovač tuků a spánek miminka