Bolest prsníka

Dagmar    14.01.2023, 18:48

Syn má 4 týždne, krmím ho len dojčením. Môj problém: od rána mám strašné bolesti prsníka, bolí ma od podpazušia. Je naliati, pevný, tvrdý a pritom syn z neho pil aj som si mliečko odsala. Viete mi poradiť?

Milá Dagmar,

je možné, že situácia, ktorú prežívate, je začínajúcim zablokovaným mliekovodom, hoci problémy s prsníkmi a bradavkami nie je jednoduché diagnostikovať prostredníctvom internetu. Odporúčame prejsť vývoj situácie a tiež to, ako bábätko aktuálne pije z prsníka a ako sa správa pri dojčení, osobne s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

V prípade, že by išlo o zablokovaný mliekovod, môžu byť pre vás užitočné informácie z tejto inej odpovede z poradne dojčenia o. z. MAMILA:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=9551



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolest prsníka