Žluté mléko z nekojeneho prsa

Marketa    15.01.2023, 16:48

Dobrý den, kojim pouze z jednoho prsa už 10 měsíců. Bohužel z druhého prsa malý pit nechtěl nebo u něho brecel, tak jsme to vzdala. Ale pořad z nekojeneho prsa každý den odtece par kapek mleka. Nedávno jsme měli s manželem pohlavní styk a z nekojeneho prsa mi vyteklo hodně žlutého mleka ( dvě velké skvrny na tricku) je to normální? Případně pokud ano je možné zkusit prso ještě rozkojit? Předem dekuji

Milá Markéto,

tvorba mlieka po skončení dojčenia môže pretrvávať niekoľko mesiacov alebo rokov a v rámci toho je úplne normálne, aby jednotlivé kvapky mlieka, ktoré vidíte, majú rôznu farbu, toto je normálne. Vzhľadom na to, že z jedného prsníka nedojčíte, v ňom sa tvorba mlieka znížila až zastavila a správa sa tak, ako to pozorujeme pri mnohých ženách, že po skončení dojčenia môžu pozorovať výtok kvapiek mlieka rôznej farby. Zdá sa, že všetko je v poriadku a nie je potrebné nič z vašej strany riešiť.

Z hľadiska návratu k dojčeniu z tohto prsníka, existujú kroky, ktoré môžu pomôcť prilákať bábätko k dojčeniu z tohto prsníka. Ideálne by bolo skontaktovať sa s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY, aby ste získali na mieru šité odporúčania:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Vo všeobecnosti by ste spoločne s laktačnou poradkyňou postupovali takto:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=10244



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Žluté mléko z nekojeneho prsa