Mospilan

Hana    23.03.2023, 11:45

Dobrý den, mohu jako kojící matka manipulovat s Mospilanem (připravovat roztok, aplikovat jej rozprašovačem na rostliny), nebo je třeba se tomu úplně vyvarovat? Při manipulaci s roztokem může dojít ke kontaktu s kůží, při rozprašování k vdechnutí. Děkuji, Hanka

Milá Hanko,

dojčenie je obdobím, v ktorom ženy môžu robiť aktivity, ktoré by inak bežne robili. Ak je táto práca bezpečná pre vaše zdravie, potom je bezpečná aj pre vaše dojčiace sa dieťatko. Bez ohľadu na dojčenie sa pokúste dodržať v maximálnej miere bezpečnostné opatrenia tak, aby ste prišli čo najmenej do styku s chemikáliou. Na to, aby boli škodliviny obsiahnuté v materskom mlieku v nejakej miere, ktorá by stála za úvahu, by najprv museli byť vo vašej krvi, a ak by boli vo vašej krvi, v takej hladine, z ktorej by do materského mlieka prešlo významné množstvo, tak by ste v prvom rade mali problém s tým, že ich je také obrovské množstvo vo vašej krvi, čo sa nestane.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok