Liek omarit, detoxikacia

Simona    23.04.2013, 18:34

Dobry den, mam 21 mes. syna, ktoreho este dojcim a chcela by som sa spytat, ci pocas dojcenia mozem uzivat liek Omarit. Este by som mala jednu otazku. Chcela som absolvovat tyzdennu detixikaciu pitim ovocnych stiav a cajov, ale nebolo mi to odporucene, vraj az 3-6 mesiacov po ukonceni dojcenia. Videla som tu odpoved na otazku obladne detoxikacie, ze ju je mozne absolvovat, preto by som chcela poprosit o odpoved, ako je to v mojom pripade. Dakujem

Milá Simona,

Omarit môžete počas dojčenia užívať, z hľadiska dieťatka nepredstavuje problém. Ako všetky antihistaminiká, aj Omarit môže pri niektorých matkách znižovať tvorbu mlieka, čo ale v prípade dieťatka vo veku vášho už nie je také problematické.

Detoxikácia, ktorú spomínate, nie je pri dojčení problém. A už vôbec neexistuje dôvod na to, aby ste ju mohli podstúpiť až takú dlhú dobu po skončení dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Liek omarit, detoxikacia