Liečba chlamýdií a dojčenie
Jana 06.05.2013, 16:39
Dobrý večer, obraciam sa na Vás s prosbou o radu. Gynekológ mi zistil chlamýdie trachomatis. Dojčím 18 mesačné dieťa a liečbu podľa gynekológa ATB nemôžem podstúpiť skôr, ako neodstavím svoje dieťa. Môžem brať ATB a inú liečbu aj bez toho, aby som odstavila dieťa? Veľmi by som chcela pokračovať v dojčení syna, ale musím sa aj liečiť... Viete mi poradiť, či a ako mám odstaviť maličkého? Umelé mlieko odmieta, dožaduje sa prsníka. Ďakujem.
Milá Jana,
áno, môžete sa na chlamýdie liečiť, môžete užívať všetky potrebné lieky, antibiotiká, a ďalej bez obmedzení pokračovať v dojčení. Odstavenie nie je potrebné, a nielen to, bolo by to zbytočné a škodlivé. Preto nepotrebujete radu ohľadne odstavenie. Dojčite teda ďalej tak, ako doposiaľ a liečte sa.
Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.
Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.