Moze odstavenie zlepsit psychicky stav matky?

Julia    10.09.2024, 17:48

Dobry den, mam syna(1r.) plne dojceny. V poslednych 5 mesiacoch sa moj psychicky stav vyrazne zhorsil. Zintenzivnili sa uzkosti, nastupili negativne myslienky. Riesila som tuto zalezitost s psychiatrickou, na zaklade odporucani sa moj stav zlepsil. Avsak posledny mesiac sa opat citim horsie, uzkosti, myslienky su silnejsie. S psychiatrickou som sa dohodla, ze ak nebudem schopna zvladat bezne fungovanie, tak nasadi liek, avsak musim syna odstavit kvoli tomu, aby sa liecivo nedostalo do mlieka a tiez kvoli tomu, ze hormony, ktore sa tvoria pri dojceni, tiez mozu sposobovat, ze moj stav sa zhorsil(uzivanie liekov pocas dojcenia by bolo kontraproduktivne). Momentalne sa citim tak, ze viem, ze nie som uplne v poriadku, fungovat viem, avsak na zaklade rozhovoru so psych. viem, ze ak by som syna odstavila mohla by som sa citit lepsie. Chcela by som vediet, aky je Vas nazor na to, kedze ste odbornici v teme dojcenia v kombinacii s medicinou. Dakujem

Milá Júlia,

na vašu otázku sme odpovedali v júli 2024 v tomt odkaze:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=12127

Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.

« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Moze odstavenie zlepsit psychicky stav matky?