Biosil počas dojčenia

Lenka    09.04.2025, 17:36

Dobrý deň, našla som tu tému o biosile, ale je staršia, tak neviem či sa nemenilo zloženie. Zaujíma ma, koľko je odporúčané denné dávkovanie biotinu ( B7) počas dojčenia? Našla som rôzne hodnoty od 35 μg až po 300 μg a to je dosť veľká odchýlka. V zložení biosil ( 1 tableta) je Oxid kremičitý 15 mg, Zinok 10 mg, Kyselina pantothénová 6 mg, Biotín (vitamín H) 0,15mg = 150 μg. Odporúčanie sú 2 tablety denne. Je toto zloženie vhodné počas kojenia? Kojim 10 mesačnú dcéru na požiadanie. Ďakujem za odpoveď

Milá Lenka,

z hľadiska dojčenia nepredstavuje používanie tohto prípravku problém, biotín sa bežne nachádza v strave. Biotín zo stravy pre dojčiacu ženu postačuje. Maximálna dávka pre užívanie biotín je 2, 5 mg/deň. (Sauberan 2019) To, aké množstvo by ste mali suplementovať vy pre svoje potreby, nie je v našej kompetencii. Z hľadiska dojčenia tento doplnok pri používaní 2 tabliet denne nepredstavuje problém.

Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.

« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Biosil počas dojčenia