SK / CZ / UA / RU

Biosil počas dojčenia

Otázka

Dobrý deň, našla som tu tému o biosile, ale je staršia, tak neviem či sa nemenilo zloženie. Zaujíma ma, koľko je odporúčané denné dávkovanie biotinu ( B7) počas dojčenia? Našla som rôzne hodnoty od 35 μg až po 300 μg a to je dosť veľká odchýlka. V zložení biosil ( 1 tableta) je Oxid kremičitý 15 mg, Zinok 10 mg, Kyselina pantothénová 6 mg, Biotín (vitamín H) 0,15mg = 150 μg. Odporúčanie sú 2 tablety denne. Je toto zloženie vhodné počas kojenia? Kojim 10 mesačnú dcéru na požiadanie. Ďakujem za odpoveď

Lenka | 09.04.2025, 17:36

Odpoveď

Milá Lenka,

z hľadiska dojčenia nepredstavuje používanie tohto prípravku problém, biotín sa bežne nachádza v strave. Biotín zo stravy pre dojčiacu ženu postačuje. Maximálna dávka pre užívanie biotín je 2, 5 mg/deň. (Sauberan 2019) To, aké množstvo by ste mali suplementovať vy pre svoje potreby, nie je v našej kompetencii. Z hľadiska dojčenia tento doplnok pri používaní 2 tabliet denne nepredstavuje problém.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri