Vysoke horucky a dojcenie

Lenka    06.06.2013, 19:50

Dobry den, pred tromi tyzdnami som porodila dcerku a odvtedy mam problem-vysoke teploty - nad 39, vybrala som uz jedny antibiotika, nezabrali, hospitalizovali ma, nevedia mi zistit pricinu horucok, robili mi sono, krvne testy, ale pricina je stale neznama. V nemocnici mi zakazali kojit, ked mam take vysoke teploty, co mi povedal aj moj gynekolog...Neviete mi poradit?

Milá Lenka,

dojčiť môžete, aj napriek vysokým horúčkam. Vysoké horúčky nie sú dôvodom na to, aby ste nedojčili. Taktiež infekcia či iné ochorenie, ktoré môže byť príčinou vašej vysokej teploty, nie je dôvodom na to, aby ste nedojčili, práve naoak - pre ochranu vášho bábätka je mimoriadne dôležité, aby dostávalo ochranné látky z materského mlieka. Ak by ste mu ich prestali dávať, prinieslo by nedojčenie potenciálne mnohé rizíka. Nehovoriac o tom, že dojčenie ako také je pre vás aj pre vaše bábätko dôležité z mnohých iných dôvodov a pozitívne vplýva na vaše zdravie.

Ak potrebujete užívať lieky, ktoré by zmiernili vaše príznaky v čase, kým nebude stanovená vaša diagnóza, tak všetky lieky, ktoré prichádzajú do úvahy, môžete užívať a zároveň bez obmedzení pokračovať v dojčení. Ak to potrebujete, dojčenie nie je dôvod na to, aby ste trpeli a neužívali lieky.

Čo sa týka stanovenia vašej diagnózy, v tomto vám nevieme poradiť, pretože toto nie je možné urobiť cez internet, ale určite hľadajte ďalej pomoc a liečte sa.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vysoke horucky a dojcenie