Dlhodobe uzivanie ATB

Lucia    07.06.2013, 10:51

Dobry den, mam 9 tyzdnove babatko a pozitivne aktivne plucne chlamydie, ktore sa mi stale vracaju. Chcela by som si ich uz konecne preliecit, ale liecna trva niekolko tyzdnov (6-10) azibiotom a sumamedom. Lekar mi ich necche predpisat kvoli dojceniu, ktoreho sa nechcem vzdat! Co mam robit? Pockat ked dokojim (chcela by som min. rok dojcit), ale bojim sa aby sa mi to nezhorsilo, alebo oklamat lekara ze uz nedojcim? Naozaj neviem a som uz zufala:-(

Milá Lucia,

tieto antibiotiká môžete aj dlhodobo brať počas dojčenia a môžete dojčiť bez obmedzení. Nie je potrebné čakať, kým prestanete dojčiť, o to viac, ak liečbu potrebujete teraz a  dojčenie má potenciál trvať dlho. Dojčite bežným spôsobom a ak vám antibiotiká budú predpísané, berte ich podľa toho, ako ich predpíše lekár. Máte právo na liečbu, hľadajte pomoc, ak je to potrebné zmeňte lekára a nájdite spôsob, ako skombinovať liečbu, ktorú potrebujete, s neprerušeným dojčením. Toto je možné. Liečba antibiotikami nie je dôvod na to, aby ste sa museli vzdať dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dlhodobe uzivanie ATB