Cerazette antikoncepcia

Vanda    10.06.2013, 12:12

Dobrý den.Mám ročnu dcéru a chcem ju čo najdlhšie dojčiť.Pol roka užívam antikoncepciu Cerazette.Zatial žiadne problémy-mlieka mám dostatok.Iba ma vo vnutri trápi jedna vec.Ci dlhodobým užívaním tejto antikoncepcie náhodou neuškodím svojmu dietatu.Dostáva sa liek do mlieka,uškodí ak ho budem užívať a popritom dojčiť 2-3 roky?Nechceme už viac detí a táto forma antikoncepcie nám velmi vyhovuje.Dakujem.

Milá Vanda,

ak je s dojčením všetko v poriadku a antikoncepcia, ktorú užívate za obdobie jej užívania neznížila tvorbu mlieka, tak nemusíte mať obavy. Nie je dôvod, pre ktorý by ste nemohli dlhodobo dojčiť.

Ohľadne vplyvu užívanej antikoncepcie na dcérku nemusíte mať obavy, látky, ktoré sú v antikoncepcii obsiahnuté, sa nachádzajú aj materskom mlieku a užívanie antikoncepcie ich množstvo nijako zásadne nezvyšuje. Môžete teda dlhodobo dojčiť aj popri dlhodobom užívaní antikoncepcie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Cerazette antikoncepcia