Vitaminove injekcie pri dojceni

Tatiana Ferancova    21.10.2011, 17:15

Chcela by som sa s Vami poradi, dojcim 9 mesacnu dcerku, no mala som problemy s chrbticou, strasne bolesti, no a kedze dojcim, doktorka mi predpisala iba vitaminove injekcie (B1 a B12). Je pravda, ze mi pomohli, no teraz sa dost bojim, ci nemohli nejak ublizit dcere. Dostala som 11 injekcii z oboch vitaminov v priebehu 3 tyzdnov.Citala som si denne davky, co pri injekciach su prekrocene aj 100nasobne. Moze to mat nejake neziaduce nasledky?Dakujem, Tana

Milá Tatiana,

injekcie, ktoré ste dostali, nepredstavujú pre dojčenie žiadny problém, a to napriek vysokým dávkam vitamínov, ktoré uvádzate. Nemusíte mať o svoju dcérku žiadne obavy.

Ak by však bolo potrebné, aby ste problémy s chrbticou ďalej riešili, je dobré vedieť, že môžete podstúpiť potrebnú liečbu a zároveň dojčiť. Ak budú na liečbu potrebné lieky, môžete ich užívať popri dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vitaminove injekcie pri dojceni