Dojcenie a alergia

Tana    31.10.2011, 11:44

Dobry den, mam 10 mesacnu dceru, ktoru dojcim. Vcera som zrejme nieco zjedla a vyhodili sa mi vyrazky na celom lavom boku, az po prsnik a trochu aj na druhej strane. Doteraz som nikdy nemala ziadnu alergicku reakciu, vobec netusim , z coho to moze byt. Ku koznej som sa dnes nedostala, az v stredu, a na pohotovosti mi chcela nieco pichnut, no kedze dojcim, tak nemohla, kazala mi len natierat to tekutym pudrom. Mozem vobec dojcit, ked mam na tele taketo vyrazky? Moze sa ta alergicka reakcia objavit aj u dcery? Skusala som dat dcere vcera umele mlieko, no vobec ho nechcela, ona totiz nevie ani pit z flasky. Bola zvyknuta len na dojcenie. Mozem dalej dojcit? A pouzivanie tekuteho pudra je v poriadku?Dakujem

Milá Táňa,

ak sú vaše vyrážky spôsobené alergickou reakciou, čo je pravdepodobné, pokojne dojčite ďalej. Ak budete potrebovať lieky alebo injekcie, môžete ich užívať bez obáv o dcérku. A samozrejme tekutý púder nie je tiež žiaden problém. Nie je pravdepodobné, že by sa alergická reakcia objavila u dcérky, navyše materské mlieko poskytuje mnohé ochranné faktory, ktoré chránia bábätko/deti pred alergiami. Vo vašom prípade je mimoriadne dôležité, aby ste v dojčení pokračovali. Nedávajte dcérke umelé mlieko. Aj keby nebola dojčená, nepotrebuje v tomto veku umelé mlieko, ak papá dostatočne rozmanité množstvo príkrmov. V tomto veku nie je navyše dôvod na to, aby ste dcérku učili piť z fľašky, v tomto veku dokážu už deti piť z otvoreného pohárika.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a alergia