SK / CZ / UA / RU

Prerezavanie zubkov a odmietanie dojcenia

Otázka

Dobry den, mam 21 mesačného synceka, ktory bol doteraz kojeny na požiadanie, nikdy sme nemali s dojcenim problem. Teraz sa mu začalo prerezavat viacero zubov naraz, aj stoličky, ma zvýšenú teplotu, sopliky a drobnu asi bolestivu vyrazku na jazyku. Je velmi uboleny a zacal odmietat dojcenie, trvá to uz 2.den. Nenutim ho do dojcenia, len mu prsník ponukam, spolu spime, snažím sa udržiavať kontakt koza na kozu..len vezme bradavku do úst a potom sa odvrati, vobec sa neprisaje. Bojim sa, ze stratim mlieko. Som z toho velmi nešťastná, chcem ho este kojit. Prosim pomôžte mi. Dakujem

Katka | 06.02.2014, 08:09

Odpoveď

Milá Katka,

ak si myslíte, že synčeka niečo reálne bolí, skúste mi podať nejaký liek od bolesti. Ak by sa mu vďaka lieku uľavilo, môžno by bolo ochotný sa dojčiť. Vo veku vášho synčeka sa už nemusíte obávať o tvorbu mlieka ako takú (ak veľmi chcete, tak si mlieko odstriekavajte v medzičase, ak sa synček vôbec nedojčí), je pravdepodobné, že synček sa k dojčeniu vráti. 

Ale vzhľadom na to, že synček má zároveň aj vyrážku v puse, skúste zvážiť, či nejde o viac než len prerezávanie zúbkov, a ak treba, navštívte pediatra, aby vyrážku posúdil. 

Ak by to bolo treba, aj v tomto veku sa dá zvýšiť tvorba mlieka tak, aby ste mohli dojčiť ďalej.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri