SK / CZ / UA / RU

Boľavé bradavky

Otázka

Dobrý deň, chcem sa spýtať na bolestivé bradavky. Som tehotná v 38 týždni a už mesiac pociťujem bolesť v bradavkách ale aj v celom dvorci. Nepomáha mi nič čo som skúsila a aj čo mi radila moja gynekologičky a neverím že to prejde len tak keď porodím a riskovať to že nebudem môcť skrz tento problém dojčiť je dosť veľký. Preto vás prosím o radu čo mám robiť, ako si pomôcť. Skúšala som už pod teplou sprchou povyťahovanie bradaviek aj mastenie a bylinné odvary a rôzne kombinácie. Nič nepomohlo a bolesť sa stupňuje. Ďakujem za odpoveď. Alena

Alena | 24.02.2014, 16:43

Odpoveď

Milá Alena,

bolestivé bradavky - a navyše v tehotenstve nie je možné diagnostikovať cez internet. Navyše ani nepopisujete typ bolesti. Toto je potrebné vidieť. A odlíšiť, či ide o bežnú citlivosť bradaviek alebo o nejakú infekciu, ktorá si vyžaduje liečbu. Okrem toho, niekedy ženy môžu mať vazospazmus už v tehotenstve, ktorý môže veľmi bolieť.

Určite je dôležité, aby ste bolestivé bradavky v tehotenstve riešili so svojím gynekológom a snažili sa nájsť riešenie ešte pred pôrodom.

Vo všeobecnosti, v tehotenstve nie je potrebné bradavky pod teplou vodou vyťahovať ani na ne dávať bylinkové odvary. Možno je bolesť bradaviek spôsobená práve ich vyťahovaním v sprche. 

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri