SK / CZ / UA / RU

Ako zistim ci malej staci moje mliecko?

Otázka

Prosim vas ako to zistim.Malu len kojim.Odsate mliecko z flasky nechce.Niekedy sa napapa a spi tri hodinky ale kazdy den ma bud poobede alebo doobeda trapi nonstop kojenim.Taha chvilu zaspi ulozim ju za 5min je hore a hlada a mrnci tak zas a takto aj pol dna niekedy.Akoby mala malo alebo ja neviem.Ked si stlacim bradavku niekedy slabo mliecka ide a niekedy strieka.Odgrgat mi nechce a ked tak tak vygrcne ale to tak raz za tyzden.Inokedy zas ked zaspi pri kojeni a dam ju spat tak ma este neprehltnute mliecko v puse.dakujem za radu

miska | 28.02.2014, 13:06

Odpoveď

Milá Miška,

vo vašej otázke nie je dostatok detailov pre konkrétnu odpoveď - nie je zrejmé, ako staré je bábätko, či priberá a prospieva a ako vyzerá „trápenie“ s dojčením.

Bábätká nemusia byť nespokojné len kvôli hladu. Prečítajte si k tejto téme tieto dva články, ktoré pomáhajú vysvetľovať nespokojnosť bábätka a iné možné príčiny:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spanok/

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolika-plac/

Na otázku, či máte dostatok mlieka a či nie je potrebné zlepšiť dojčenie, najspoľahlivejšie odpovedá pozorovanie dojčenia, sledovanie pitia bábätka. Pitie svojho bábätka môžete porovnať s týmito videami.

Vyhodnotiť to, či bábätko pije dostatok mlieka vám pomôže poradkyňa pri dojčení.

Prečítajte si základný návod na zlepšenie príjmu materského mlieka zo strany bábätka.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri