Dojcenie pri uzivani Flector EP Gel

Adriana    30.05.2014, 20:57

Dobry den. Chcela by som sa s vami poradit o pouzivani antireumatika a analgetika Flector EP Gel popri dojceni. Mam 10 mesacnu dcerku ktoru stale popri roznorodych prikrmoch (okrem mlieka, korenia, cukrov a pod. uz takmer vsetkz bezne potraviny) stale intenzivne dojcim. V poslednej dobe mam dost intenyivne bolesti a opuchy v oblasti clenkov. Moj obvodny lekar mi na tieto bolesti predpisal Flector EP Gel. Pri vysetreni som ho upozornila, ze stale dojcim a z tohoto dovodu mi predpisal Gel, ktory posobi lokalne. Napriek tomu som v pribalovom letaku nasla informaciu, ze sa neodporuca pre dojciace zeny. Mozem alebo nemozem ho pouzit? Vopred za odpoved dakujem.

Milá Adriana,

Flector EP Gel, rovnako ako aj napríklad tabletky s obsahom rovnakého liečiva (diklofenak) nepredstavuje počas dojčenia žiaden problém, pretože diklofenak je z viac ako 99 % viazaný na bielkovinu a teda nie je k dispozícii na vylúčenie do materského mlieka - inými slovami, nebude sa v materskom mlieku nachádzať. Nehovoriac o tom, že Flector EP Gel pôsobí v prvom rade lokálne, čo je z hľadiska dojčenia tiež pozitívum.

Počas jeho používania teda môžete dojčiť bez obmedzení. Váš lekár vám poradil správne.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie pri uzivani Flector EP Gel