bolest prsnika

Andrea T.    20.01.2012, 16:02

Dobry vecer, mam 7,5 mesacneho syna,ktory je dojceni hlavne rano,vecer a v noci. Cez den len obcas lebo si to neziada ,cez den ma tuhu stravu,pripadne ak potrebuje zaspat tak mu dam prsnik,vahu ma cca 10 kil. Moj problem je v tom, ze dnes uz je treti den tomu co citim bolest v prsniku. Je to lavy prsnik skor na strane pod pazuchou citim bolest, niekedy som to pocitovala ked som mala na zaciatku vela mliecka tak som davala malemu castejsie tahat aby vytahal aj to zadne mliecko vtedy ta bolest ustupila ale teraz nemam ktovie ako naliaty prsnik a ta bolest tam je stale,dokonca dnes uz ked som mu davala bradavku tak ma to strasne bolelo myslim ta bradavka,zakazdym ako potiahol tak som mala pocit ze ma v ustach asi 10 ihiel ktorymi ma picha. Je to zapal ,alebo co to je? Nemam teplotu,ani extremne naliate prsniky. Len hroznu bolest citim pri kojeni a na boku prsnika, necitim tam ani ziadnu hrcku,len dotykom citim bolest ak sa ho dotknem. Davat tahat z bolestiveho prsnika alebo ako?

Milá Andrea,

nie je jednoduché cez internet určovať pôvod bolesti prsníka. Je však dobré vedieť, že bolesti prsníka majú vždy príčinu.  Túto príčinu treba odstrániť, aby dojčenie mohlo pokračovať.

Častou príčinou bolesti, ktorú popisujete, môže byť kandidóza. Jej riešenie je popísané v tomto dokumente. Ak vám popis sedí, postupujte podľa návodu uvedenom v tomto dokumente.

Bolesti však môžu mať aj inú príčinu, ktorú by však mohol odhaliť až osobný kontakt. Nie je pravdepodobné, že ide o zápal, aj keď to cez internet nemožno vylúčiť.

Z bolestivého prsníka pokračujte v dojčení, pre bábätko je to bezpečné a pre vás je veľmi dôležité, aby ste mlieko z prsníka dostávali von.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > bolest prsnika