Citalopram a dojčenie

Andres Stančíková    21.01.2015, 17:11

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, počas celého tehotenstva beriem antidepresíva Citalopram Teva 30mg denne. Skúšala som si znížiť dávku ale necítila som sa dobre. Blíži sa mi termín pôrodu. Budem môcť pri týchto antidepresívach dojčiť? Treba dodržať nejaký odstup medzi užitím lieku a dojčením? Viem, že najlepšie by bolo dojčiť ale nie za každú cenu. ďakujem za odpoveď. Môžem dojčiť pri citalopram teva 30mg denne? treba dodržať nejaký odstup medzi dojčením a užitím lieku? Ďakujem

Milá Andrea,

môžete popri týchto antidepresívach dojčiť. Tieto antidepresíva užívate aj počas tehotenstva, keď je bábätko v oveľa citlivejšej fáze vývoja. 

Práve pri depresii je nesmierne dôležité, aby ste dojčili, pretože je to dôležité pre zdravie bábätka ako aj vaše zdravie. 

Keď budete Citalopram Teva nemusíte dodržiavať žiadny odstup medzi užitím lieku a dojčením - môžete dojčiť bez obmedzení. Áno, môže dojčiť pri dávke 30 mg.

Prečítajte si podrobný materiál na túto tému:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Citalopram a dojčenie