SK / CZ / UA / RU

Bio strava Kustovnica čínska goji a syrup immunity a dojčenie

Otázka

Dobrý deň moja dcérka má pol rok. Objednala som pre ňu kustovnicu čínsku goji Ramissio a sirup immunity nanoglucan orange multivitamín concentrate syrup Ramissio. Oboje mám v tekutom stave. Odporúčila mi to známa že je to veľmi prospešné. Od kedy to vraj berú jej deti tak nie sú vôbec choré. Chcela som to dávkovať jednu malú ližičku denne ale na flaši som sa dočítala že je to nevhodné pre deti do 3 rokov a dojčiace a tehotné ženy. Tak sa pýtam môžem to dávať priamo mojej dcérke ? alebo to môžem užívať aspoň ja keď dojčím ? Keby náhodou pomohlo tu je zloženie Goji Objem dávky: 100ml, Energetická hodnota: 53,4Kcal/ 224 kj. Bielkoviny: 0,02g. Tuky: 0,2g. Sacharidy: 10,8g. Vápnik: (7%RDI)56 mg. Horčík: (3%RDI ) 11,4mg. Železo: (5,4%RDI) 0,75mg. Vitamín A: (165%RDI) 1,32mg. Vitamín C: (20%RDI) 16,6mg. Tu je zloženie Immunity Inverturny glukózo fruktózový sirup, voda, prírodne ovocné arómy, kyselina citrónová (regulátor kyslosti, beta-glukán (0,125g/10ml), vitamín C (kyselina L-askorbová, 62,5mg/10ml) niacín (nikotinamíd; 0,5mg/10ml), kyselina pantoténová (D- pantotenát vápenatý; 0,18mg/10mll), vitamín B6 (pyridoxínhydrochlorid; 0,04mg/10ml), vitamín B1 (tiamínhydrochlorid; 0,3mg/10ml), kyselina listová (kyselina pteroyl monoglutánová; 6,25μg/10ml), biotín (D-biotín;1,56μg/10ml).vitamín B12(kyanokobalamín;0,1μg/10ml). Neobsahuje konzervačné látky ani chemické farbivá. Za odpoveď vopred ďakujem.

Karin | 28.01.2015, 11:19

Odpoveď

Milá Karin,

z hľadiska dojčenia nie je problém, ak by ste užívali prípravok s takýmto obsahom. Táto veta, ktorá je na letáku uvedená, je ochranou firmy vyrábajúcej daný produkt a tiež ukážkou toho, ako málo sú cenené dojčiace matky na to, aby sa tým daná firma seriózne zaoberala. Je na škodu veci, že pohodlnosť takýchto firiem a snaha chrániť sám seba následne vytvára dojem, že dojčiace matky nemôžu v prípade choroby užívať nič, čo nie je pravda.

Rozhodnutie o tom, či môžete tento výrobok dávať dcérke je len na vás, toto nie je otázka týkajúca sa dojčenia.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri