Dojcenie, tehotenstvo a euthyrox

Erika    06.05.2015, 13:38

Dobry den, mam 2r3mes dceru, ktoru dojcim. som v 6t tehotenstva. prave mi lekarka prepisala 75ug euthyroxu na stitnu zlazu. vysledky mam stale v norme, ale na hranici. chcem sa opytat, ci mozem nadalej dojcit a ci dojcenie pri takejto liecbe stitnej zlazy nemoze nejako negativne ovplyvnit tehotenstvo. tiez sa chcem opytat, ci takato liecba moze sposobit pokles tvorby mlieka, resp. ci po porode sa pri zachovani liecby euthyroxom tiez moze byt menej mlieka /ako takato liecba vplyva na tvorbu mlieka - znizuje?/ dakujem pekne za odpoved

Milá Erika,

Euthyrox môžete popri dojčení užívať bez problémov. Je veľký súbor matiek, ktoré užívali Euthyrox a zároveň dojčili. Neliečená znížená funkcia štítnej žľazy v tehotenstve môže tehotenstvo negatívne ovplyvniť, ale momentálne už dostávate liečbu. Dojčenie v tomto nie je žiadny faktor, ktorý by v prípade, že potrebujete Euthryrox bolo potrebné zvážiť z hľadiska ovplyvnenia tehotenstva. Pokračujte v dojčení tak, ako doposiaľ. Prečítajte si tento článok o dojčení počas tehotenstva:

http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-pocas-tehotenstva/

Euthyrox neznižuje tvorby mlieka. Euthyrox dopĺňa vášmu organizmu látku, ktorú vaša štítna žľaza neprodukuje v dostatočnom množstve. Z tohto hľadiska tým pádom navodzuje taký stav, aký by ste vlastne mali v organizme mať. Toto nemá ako znížiť tvorbu mlieka. Pokles tvorby mlieka počas tehotenstva je normálny, nastáva vplyvom tehotenských hormónov. Po pôrode bez ohľadu na to, či užívate Euthyrox, tvorba mlieka pokračuje tak, ako keby ste Euthyrox neužívali. Pre to, aby bola tvorba mlieka dostatočná a – čo je ešte dôležitejšie – aby bábätko vedelo získať dostatok mlieka po pôrode, je dôležité podniknúť tieto kroky:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=921



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie, tehotenstvo a euthyrox