SK / CZ / UA / RU

Hnacka

Otázka

Dobry den, syn 12mesacny mal cely den teploty 38-38,5. Nic ine mu nebolo, len nechcel jest a bol malatny. Navecer mal asi trikrat hnacku. Vecer uz bol taky vycerpany z hnacky a teploty, ze nemohol zaspat, dala som mu 2,5ml Nurofenu, potom zaspal a teplotu uz v noci nemal. Rano som uz namerala 37,5, tuto teplotu mal cely den, hnacky mal rano cca 7x, potom az poobede znovu asi 10x. Navecer to prestalo, aj teplota mu klesla, v noci tiez nic. Na treti den-dnes teplotu nema, no stale hnacky, uz to ani neratam kolko krat. No najvacsi problem je, ze sa ho snazim kojit co najcastejsie, no odmieta, resp. napije sa trocha a odvrati sa s placom. Ine tekutiny tiez moc nechce. Som uz zufala ako do neho dostat nejaku tekutinu. Inak nema nejake priznaky dehydratacie, kozu na ustipnutie pruznu, fontanela nie je vpadnuta, ma aj sliny a slzy, je culy a hra sa uz ako inokedy. Ked spi, tak prsnik neodmieta, tak je na nom aspon pocas spanku. Je mozne, ze mu staci iba tolko tekutin? Mam ist somsynom na pohotovost?

Lucia | 12.07.2015, 15:58

Odpoveď

Milá Lucia,

je veľmi ťažké posúdiť vašu situáciu cez internet. Pri hnačke je rozhodujúca dostatočná hydratácia. Ak je dieťatko ochotné piť dostatok materského mlieka z prsníka, tak potom je to v poriadku. Vo vašom prípade, je ťažké povedať, či to tak je. Skúste odsledovať, či synček na prsníku dostatočne pije - pozrite si naše videá na www.mamila.sk. Pretože je rozdiel v tom, či len držím prsník v puse a robí sacie pohyby alebo či skutočne pije. Ak reálne pije, tak je to dobré. 

Skúste tiež sledovať jeho iné prejavy - malátnosť, farba moču, spavosť, atď. Cez internet sa nedá povedať, čo presne máte urobiť.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri