Augmentin a porod

Zuzana    23.07.2015, 09:37

Dobry den. Prave som od plucnej dostala antibiotika Augmentin na 7 dni. V pondelok ma caka porod (nie sekcia, ale prirodzeny)a to ich budem uzivat 6. den. Ten porod je planovany, takze ak by mal byt s tym problem mozno by sa to dalo posunut o 2 dni, ak to same nepride skor, kedze som uz 39. tyzden. Zaujima ma, ci pri uzivani Augmentinu mozem zacat hned po porode dojcit, pretoze je to pre mna velmi dolezite aby bolo dieta na prsniku hned od zaciatku a co najviac. Mozte mi prosim Vas poradit? Dakujem velmi pekne....:-)

Milá Zuzana,

Augmentin môžete užívať a popri tom dojčiť bez obmedzení. Prvé dni po pôrode sú kľúčové pre začiatok dojčenia, nastavenie tvorby mlieka a celkovo vzťahu matky s dieťaťom. Mlieko, ktoré sa tvorí matkám v prvých dňoch po pôrode, je tekuté zlato, bábätko by toto mlieko malo získať.

Navyše, ak by bábätko nebolo dojčené a podávalo by sa mu umelé mlieko, toto obzvlášť v prvom týždni po pôrode prináša závažné riziká. Augmentin je liek, ktorý sa vylučuje do materského mlieka v zanedbateľných množstvách a ktorý sa navyše bežne dáva deťom, dokonca aj predčasne narodeným, v plnej dávke. Nehovoriac o tom, že vaše bábätko teraz, keď je ešte v brušku, dostáva omnoho vyššie dávky a napriek tomu vám tento liek predpísali. 

Môžete teda od pôrodu dojčiť intenzívne a čo najviac.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Augmentin a porod