Dojcenie z jedneho prsnika

Lucia    15.05.2012, 15:50

Dobry den, moj syncek ma 3 mesiace. Je vylucne dojceny., pricom dojcim vzdy na poziadanie. Vzdy pil mliecko z oboch prsnikov, no posledny tyzden pije len z jedneho. Snazim sa druhy prsnik odstriekavat, no nie vzdy sa to da. Je mozne, ze sa mi tym znizi tvorba mlieka? Dakujem. Lucia

Milá Lucia,

z toho, čo ste napísali, nie je zrejmé, prečo váš synček pije teraz už len z jedného prsníka, keď predtým pil z oboch. A tiež je otázka, či je toto naozaj problém. Dojčenie nie je vhodné spájať s pravidlami o tom, či dojčiť z jedného prsníka alebo z oboch. Je dobré, aby bábätko malo možnosť piť na prsníku, až kým "dopije" prsník a bábätko už ani so stláčaním prsníka nepije.

Je možné, že vo vašom prípade je všetko v poriadku a rovnako je možné, že bolo dobré podniknúť kroky na zlepšenie dojčenia. Čo z tohto to je, by sa dalo posúdiť v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/
Pretože dojčenie a to, či bábätko pije dostatok mlieka, sa nedá posúdiť cez internet. Návod na správne prisávanie a posudzovanie pitia nájdete vo videách a fotografiách na našej stránke:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Potenciálne je možné, že by pre vašu situáciu mohol byť relevantný aj tento dokument:

Ako prekonať „štrajk“ v dojčení



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie z jedneho prsnika