štípe pri dojčení :-)

Diana    17.06.2011, 00:31

Dobrý deň,chcela som sa opýtať, moja skoro 10.mesačná dcéra má vo zvyku pri dojčení ma štípať či už do rúk,hrude,alebo si štipká do prsníka.Niekedy sa s prsníkmi hrá tak,že ma štipne priamo do bradavky a ešte sa na tom zabáva.Dosť to bolí.Ona pekne ťahá,potom si urobí prestávku,štipne ma a papá ďaľej.Nerobí to vždy,ak je veľmi hladná,tak to urobí až na koniec,ale niekedy to robí takto počas celého kŕmenia.Je toto bežné?

Milá Diana,

áno, niektoré deti toto robia. Niekedy staršie deti pri dojčení (obzvlášťak už v podstate dopili mliečko) robia všeličo. A je to možno bežnejšie, než si ľudia myslia. Otázka je, či vám to v podstate nevadí a považujete to len za nepríjemnosť, alebo či chcete, aby sa to skutočne zmenilo. Niektorým mamičkám to nevadí; pre niektoré mamičky je to niečo, čo ťažko zvládajú. Ak by ste situáciu, ktorú popisujete chceli zmeniť, skúste to urobiť jemne s ohľadom na povahu dcérky, pričom neexistuje univerzálny návod, ktorý funguje pre všetkých. Táto zmena musí vychádzať z poznania vašej dcérky a z vášho odhodlania pre zmenu. Môžete jej napríklad počas dojčenia ručičku držať tak, aby to vôbec nemohla robiť. Môžete jej dať napríklad slovíčkom "nie" najavo, že vás pri dojčení nesmie zraňovať. Ideálne je, ak vystihnete okamih ešte pred tým, než vás ide uštipnúť a nedovoliť jej to.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > štípe pri dojčení :-)