SK / CZ / UA / RU

Noc bez dietatka

Otázka

Dobry den, mam skoro 5 mesačného synčeka, ktorého od narodenia plne dojčím, nepoužívame ani cumlík, ani fľašu. O mesiac sa mi však vydáva velmi dobrá kamarátka, ktorá ma pozvala aj na rozlúčku so slobodou a ja uvažujem ci sa to dá nejako skĺbiť s dojčením. Co sa týka uspávania, to skvele zvláda aj manzel, synčeka vie v šatke uspať. Ale ako riešiť to dojčenie? Budem musieť pozvanie odmietnuť, alebo su spôsoby ako by ma mohol nahradiť na ten jeden vecer manzel? Dakujem krásne za pomoc a radu

Zuzana | 12.02.2016, 10:22

Odpoveď

Milá Zuzana,

jedna noc bez dieťatka vo veku 5 mesiacov sa dá v prípade nutnosti zvládnuť, ak je váš manžel dostatočne tvorivý, dokáže dieťatko uspať aj pri nočných prebudeniach a bude ho vedieť nakŕmiť jedlom. 

Pre niektoré deti sa absencia v tomto veku nejaví byť problém a po príchode mamičky naspäť sa dojčia presne tak ako predtým. Pre niektoré deti môže byť takéto odlúčenie v tomto veku náročné a môžu noc preplakať. Zvážte všetky okolnosti a to, aký váš synček je a na čo je zvyknutý. Prípadne skúste pohľadať aj možnosti na to, aby vám manžel synčeka priviezol v nejakom čase, keď už by ste si aj tak išli po skončení party ľahnúť.

Nech sa rozhodnete akokoľvek, je dobré vedieť, že v tomto veku váš synček vo vašej neprítomnosti nepotrebuje umelé mlieko, stačí mu nejaké jedlo, ktorým ho manžel môže skúsiť v prípade nutnosti nakŕmiť (banán, napríklad). A je len samozrejmé, že nepotrebuje fľašky.

Skúste si prečítať aj túto našu odpoveď na podobnú otázku: 

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=341

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri