Bolava bradavka

michaela    01.06.2012, 08:42

Dobry den,vasu poradnu a laktacne poradkyne som kontaktovala uz niekolko krat,no moj problem stale pretrvava a zacinam sa vzdavat.Od narodenia synceka ktory ma takmer 9 tyzdnov bojujem s bolestami a zapalmi prsnikov.prekonali sme 3 zapaly prsnika s vysokymi horuckami,pocas ktorych som musela brat antibiotika.Od prichodu z porodnice mam silne bolesti lavej bradavky,posledne dni mam pocit akoby mi v prsniku niekto rezal ziletkou.snazim sa napodobnovat prisatie s vasich videi,aby som sa vyhla dalsim poraneniam,po telefonickom rozhovore s jednou Vasou poradkynou som zacala uzivat mast Dr. Newmana a Citrovital.Citrovital mi bradavku velmi vysusuje a bolesti su vacsie,aj ked si rozrabam koncentrat len z 5 kvapiek.Mast pouzivam uz 3 tyzdne,zmenu nevidim,len sa to nezhorsuje tak,ako ked ju vysadim.Nakolko nezijem na Slovensku a domov sa dostanem az v auguste,osobny kontakt s poradkynou je velky problem.pri odchode z nemocnicce nas chvalili za pekne prisatie a to ako maly pekne papa.Pre velke bolesti som zacala dvakrat denne pouzivat flasku,aby si bradavky oddychli..S tym zacal nas druhy problem,syncek prestal pekne otvarat pusinku.Pre mna je vsak najma vecerne dojcenie uplny horor,ked je maly unaveny,na prsniku sa mrvi a zlosti a mna to boli viac .Uvazovala som aj nad tym,ze si budem mliecko len odsavat,ale pre mna to nieje riesenie.Velmi by som chcela dojcit dalej,ale Zacinam byt zufala a bojim sa, ze pre tieto silne bolesti s dojcenim skoncim.Nemozem byt do augusta na Ibuprofene a neviem najst ziadne riesenie.viete mi nieco poradit? vasu stranku mam preluskanu uplne celu,akusam vsetko,ale mam pocit ze nezabera ani dokladne a caste prisavanie..dakujem za kazdu radu.

Milá Michaela,

je zjavné, že vaše veľké bolesti je istotne potrebné riešiť, pretože niet divu, že takéto bolesti spôsobujú, že uvažujete o skončení dojčenia.  Práve preto je možné, že je vašu situáciu potrebné riešiť radikálnejšie. Riešenie toho, čo popisujete, existuje a pre vás nie je možné čakať do augusta. Na druhej strane vaša situácia je jednoznačne v štádiu, v ktorom sa nedá riešiť cez internet. Nie je možné si bez osobného kontaktu určovať diagnózu ani liečbu. Napíšte nám na dojcenie@mamila.sk a my sa vás pokúsime nasmerovať na to, aké ďalšie kroky máte podniknúť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolava bradavka