Mrazenie MM 2

Lydia    25.06.2012, 10:29

Dobry den, mam este jednu doplnujucu otazku k mojej predchadzajucej otazke. Prosim, co to znamena "velmi dlho", presne kolko tyzdnov/mesiacov moze byt materske mlieko v chladnicke a kolko v mraznike? Dakujem, Lydia

Milá Lýdia,

na to, koľko môže byť materské mlieko v chladničke a mrazničke existuje množstvo názorov, ale vo všeobecnosti pre domáce použitie je to viac ako bežne uvádza, rozhodujúcim faktorom je to, či materské mlieko ešte stále dobre chutí (pričom treba dať pozor na skutočnosť, že chuť materského mlieka sa mení, aj preto, že v materskom mlieku sa nachádzajú látky, ktoré pomáhajú štiepiť jednotlivé zložky materského mlieka, pričom je materské mlieko úplne v poriadku.

Materské mlieko v chladničke vydrží niekoľko dní, v mrazničke mnoho mesiacov. Akákoľvek ďalšia špecikácia je len odhadom a pravdepodobne obmedzovaním skutočnej dĺžky toho, koľko materské mlieko vydrží.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mrazenie MM 2